Korkeakoski tutuksi pyöräillen- tapahtuma

 Viime lauantaiseen Korkeakoski tutuksi pyöräillen- tapahtumaan osallistui kolmisenkymmentä pyöräilijää. Vaikka aurinko paahtoi taivaalta ja lämmintä oli parhaimmillaan 28 astetta niin oli silti hauska ja kiinnostava päivä. Me isän kanssa kiersimme paikkoja ns. huoltoautolla ja jaeltiin juotavaa pyöräilijöille. Yritimme myös arvailla tapahtumaan osallistuvien määrää, mutta molempien arvaukset menivät reilusti alakanttiin 😅. 

   Pyöräreissu alkoi Seurahuoneelta, josta pyöräiltiin Vanhakosken laavulle. Laavulla jaoimme juotavaa isän kanssa ja sen jälkeen siirryttiin kuuntelemaan Aulikki Kuisman mielenkiintoista puhetta Vanhakosken historiasta ja kasvillisuudesta. Aulikki kertoi, että vuonna 1799 tapahtui maanvyörymä, jonka takia joki alkoi virrata myös nykyistä uomaansa pitkin. Vanhakosken kasvillisuus on lehtometsää ja alueella kasvaa kevätlinnunsilmää, joka on nimetty Huittisten nimikkokasviksi 🌻.

 

   Seuraava etappi oli Korkeakosken vanha kyläkeskus, jossa Jussi Huhtala kertoi mm. paikan historiasta. Kyläkeskuksen kohdalla on muinoin sijainnut kestikievari ja markkinapaikka. Kyläkeskusta on ympäröinyt viisi päätilaa, joista neljä on vielä toiminnassa. Nykyisin paikalla on valokuidun jakelukeskus ja defibrillaattori. Lähitulevaisuudessa sinne tulee myös kierrätyspiste 👍.

 Tämän jälkeen poljettiin Akunsaaren laavun parkkipaikalle ja siellä päästiin kesäkioskille herkuttelemaan. Hengähdystauon lomassa Pertti Kuisma kertoi vuorostaan Loimijoen ennallistamisesta ja Heramyllyn- ja Akunsaaren historiasta. Lähdimme isän kanssa edeltä Päretalolle viemään juotavaa.


   Ennen päretalolle pysähtymistä pyöräilijät piipahivat Emomylly Oy:n ja Huittisten Siirtokuljetus Oy:n ympäristössä. Yritysten toiminnasta kertoi Juha Turto. Puheiden jälkeen jatkettiin Päretalolle, Ahvenojantien varteen. Koska olimme saapuneet Päretalolle etukäteen, minulla oli aikaa tutustua paikkoihin Ilmari Metsämäen esittelemänä. Päretalolla on hieno kotimuseo, jota kävin kummastelemassa heti kättelyssä. Sisällä museossa oli kaikenlaisia kiinnostavia esineitä, kuten suutarin työkäluja ja vanha silitysrauta. Puheen Päretalolla piti Ilmari. Puhetta kuunnellessa syötiin makkarat ja täydennettiin juomapulloja. Päretalolta osa pyöräilijöistä palasi takaisin Kesäkioskille ja innokkaimmat jatkoivat vielä Korkeakallion näköalapaikalle. 

Kiitokset kaikille osallistuneille!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Korkeakosken koulun muistelua

Vuosikokous 2023